Home
Praktijkinformatie
Door wie?
Specialisaties
Manuele therapie
Dry needling
Shockwave
Directe toegankelijk
Kwaliteitsregister
Tarieven
Privacy policy
Contact
Links

  

 

Specialisaties

 

Manuele therapie volgens de Marsman methode. Door bepaalde testen wordt ieders persoonlijke voorkeur bepaald. Bijvoorbeeld: armen over elkaar, de één heeft de linker arm boven de ander de rechter. Dit heeft met persoonlijke voorkeur te maken. Hierdoor beweegt dus niet iedereen gelijk maar naar zijn of haar eigen voorkeur. Door deze therapie kun je gewrichten en dus ook de wervelkolom soepeler laten bewegen en bewegingsbeperkingen opheffen.

Orthopedische geneeskunde Cyriax. Door gedetailleerd orthopedisch en neurologisch onderzoek en specifieke test kan een goede diagnose worden gesteld welke structuur oorzaak is voor de pijnklachten. Zodat een op die structuur gerichte therapie kan worden ingesteld.

Medische fitness. Medische fitness is een succesvolle behandelmethode bij diverse aandoeningen van het cardiovasculaire systeem (hart en bloedvaten) en het bewegings apparaat. Medische fitness is geschikt voor mensen met een (tijdelijke) lagere belastbaarheid. Mogelijke indicaties zijn long-, hart-, en vaatziekten, rug-, nek-, schouder-, bekken-, en knieklachten.

Masteropleiding Manuele therapie volgens SOMT. Geregistreerd bij de NVMT. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Dry needling. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Shockwave. Shockwave therapie is wetenschappelijk bewezen de beste therapie bij chronische pees ontstekingen. Met name achillespeesklachten, hielspoor, schouderklachten en tenniselleboogklachten reageren goed op shockwavetherapie.

 

Fysiotherapie van der Wal  | info@fysiotherapievanderwal.nl